Kom i gang med førerkortet med Kör Trafikkskole

I Kör-appen bestiller du kjøretimer, registrerer din øvelseskjøring og øver på teorien!
For å få lappen i Norge må du gjennom flere obligatoriske kurs og samtidig øvelseskjøre mye. Opplæringsmodellen består av fire trinn du må gjennom før du kan ta førerprøven. Her kan du se alle trinnene og hvilke obligatoriske kurs som hører til hvert trinn.
Trinn 1
Trafikalt Grunnkurs

Trafikalt grunnkurs

Teorikurs som gjennomføres over fire kvelder

Førstehjelp

Inkluderer "Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp" og "Tiltak ved trafikkulykke"

Trafikant i mørket

(Mørkekjøringsdemonstrasjon / mørkedemo)
Før du kan begynne å øvelseskjøre, må du gjennom trinn 1, trafikalt grunnkurs. På dette kurset skal du ikke kjøre bil, men sette deg inn i teorien rundt bilkjøring. Det handler om risikoforståelse og hvordan trafikksystemet fungerer.

Er du under 25 år må du ha kurset Trafikant i Mørket (mørkedemo) for å kunne øvelseskjøre i perioden 1. november til 15. mars. Etter at du har gjennomført trinn 1, vil du få et bevis som sier at du har tillatelse til å øvelseskjøre.

Er du over 25 år er du fritatt fra deler av trafikalt grunnkurs (teorien), men må ta førstehjelp og trafikant i mørket.
Trinn 2
Grunnleggende opplæring
På dette trinnet lærer du å ha så god kontroll over kjøretøyet at handlingene dine blir automatisert slik at fokus kan flyttes fra eget kjøretøy og ut mot trafikkbildet. Når du mestrer dette, gjennomfører du Trinnvurdering 2 for å komme videre til trinn 3.
Trinn 3
Trafikal del
På dette trinnet vil du lære å mestre trafikken i samspill med andre. Du lærer å kunne se og forstå trafikksystemet som helhet, hvor du er en essensiell brikke for godt lagspill.
Trinn 4
Avsluttende opplæring
På trinn 4 lærer du å ta ansvar for andre, slik at ulykker unngås. Når du har gjennomført dette trinnet gjenstår bare oppkjøringen!
Oppkjøring
Gratulerer, du er snart i mål!

Ta førerkortet med Kör

Kom i gang i dag. Velg hvor og når du vil starte. Veien til lappen starter her!
Last ned Kör-appen og kom i gang!
Trafikalt grunnkurs og alle kjøretimer bestilles i appen