Sikkerhetskontroll Klasse B

Du tror kanskje kunnskapstesten er over i det du klarer teoriprøven? At du skal cruise gjennom oppkjøringen så lenge du mestrer bilen teknisk og sjekker bakspeilet i ny og ne? Tro om igjen! I førerprøven for klasse B er det nemlig én siste test - sikkerhetskontroll på bil.

Førerprøven for klasse B er delt inn i tre deler: Klargjøring av kjøretøyet, sikkerhetskontrollen, og selve kjøringen.

Klargjøring av kjøretøyet handler om å kunne stille inn setet, speilet og rattet riktig, vite hvordan du slår på vindusviskerne, regulere varme i kupeen og andre viktige aspekter ved bilens funksjon før og under kjøring.

Sikkerhetskontrollen foregår ved at sensor stiller spørsmål som omhandler bilens sikkerhet. Vanligvis er det ett spørsmål, men du kan også få oppfølgingsspørsmål.

Temaene du kan få spørsmål om er: vekter/last, bremser, dekk, lys og lykter, styring og andre ting, som for eksempel at du må finne og sette opp varseltrekanten.

Vi har samlet alle sikkerhetskontroll-spørsmålene med svar og eksempler, og delt dem inn i riktige kategorier, slik at det er lettere for deg å forstå og gjennomføre sikkerhetskontrollen på prøven.