Kör Trafikkskole

Körs 5-stegsplan for å ta lappen i år

Hvert nytt år bringer med seg nye muligheter og løfter om personlig vekst. For mange står tanken om å ta førerkortet høyt på listen over ønsker og ambisjoner. Kanskje har du utsatt det lenge nok, og 2024 kan være det året hvor du endelig tar styringen bak rattet. Her er 5 steg som hjelper deg på veien mot lappen.

Steg 1: Sett deg inn i veien til lappen
Før du dykker inn i selve kjøreopplæringen, er det viktig å sette seg grundig inn i hva som kreves for å få førerkort for personbil. Utforsk kravene satt av myndighetene, for eksempel hva obligatoriske timer innebærer, hva som kreves for å bestå teori og eventuelle helsekrav. Å gjøre seg kjent med disse kravene vil gi deg et klart bilde av veien fremover og hva som forventes av deg i løpet av førerkortopplæringen. For en flying start, les deg opp på våre guider, eller spør Sia, vår nye chatbot, han bør kunne svare på alle dine spørsmål.

Steg 2: Ta første time hos en trafikkskole
Å få veiledning fra en erfaren trafikklærer er uvurderlig. Læreren vil gi deg spesifikke områder å jobbe med og vil være i stand til å gi konstruktiv tilbakemelding for å forbedre kjøreferdighetene dine. Hos Kör starter du med en første time, timen varer i 90 minutter og koster 450 kroner. Etter timen vil du se i appen hvor mange timer du trenger før du er klar for oppkjøring.

Steg 3: Lytt nøye til trafikklærerens veiledning og hva du skal øve på hjemme
En trafikklærer har verdifull kunnskap og erfaring som du bør dra nytte av. Lytt oppmerksomt til deres råd og tilbakemeldinger. De vil ikke bare gi deg tekniske tips om kjøring, men også dele erfaringer og innsikt som kan være avgjørende når du skal ta de praktiske prøvene. Ta til deg lærdommen og bruk den når du øvelseskjører hjemme. Her kan du lese våre tips til øvelseskjøring.

Steg 4: Øv mye
Sett av regelmessig tid til praktisk øvelseskjøring. Øvelse er avgjørende for å bygge kjøreferdigheter og selvtillit. Bruk tid på veien for å bli komfortabel med å håndtere ulike trafikksituasjoner. Jo mer du øver, desto bedre rustet blir du til å takle de utfordringene som kan oppstå under oppkjøringen. Les også gjerne våre tips til oppkjøringen.

Steg 5: Ta deg tid til teori
Veien til førerkortet krever tid og innsats. Sett av regelmessig tid til teori. Jo mer du leser og øver på oppgaver, desto bedre blir du. Ta jevnlige tester også, for å se hvordan du ligger. Gratis teorioppgaver finner du i appen, du finner også noen oppgaver på våre nettsider.


Å ta førerkortet er en betydningsfull milepæl som åpner dører til økt uavhengighet og frihet. Ved å ta disse fem trinnene og forplikte deg til prosessen, kan du realisere dette målet veldig enkelt i løpet av 2024. Uansett hvor langt unna det virker, er nøkkelen å ta det første steget – resten vil gradvis falle på plass.
Last ned appen!
I appen kan du booke kjøretimer, øve på teorien, tracke din private øvelseskjøring og mye mer!