26. oktober 2021

Kör & Regnskogfondet

Visste du at for hver kjøretime hos oss, bidrar du til å bevare verdens regnskoger? Vi gir fem kroner til Regnskogfondet for hver fullførte kjøretime, noe som bevarer ett tre i ett år!

Verdens bilpark står for en vesentlig del av vårt felles klimagassutslipp. I Norge står veitrafikken for 20% av utslippene våre, og halvparten av disse kommer fra personbiler. Bilen har vært, og vil fortsette å være, en stor del av det moderne samfunn, men FNs klimarapport gjør det klart at alle steiner må snus for å få utslippene ned.

Vi vet at trafikkskoler som oss bidrar til utslippene, og vi startet planleggingen av Kör i 2019 fordi vi så bransjens behov for fornyelse på flere områder - en slik fornyelse bør alltid inkludere å ta ansvar, både for miljø og mangfold. Vi har blant annet fokus på å lære våre studenter en økonomisk kjørestil som sparer drivstoff, reduserer slitasje på dekk og reduserer utslipp. I tillegg kompenserer vi for utslippene våre gjennom vårt samarbeid med Regnskogfondet.

Regnskogfondet

Regnskogen gir liv til millioner av mennesker, og er hjemmet til rundt 80 % av landjordas dyre- og plantearter. Verdens regnskoger er også med på å styre været på planeten, og trærne fanger CO2 fra atmosfæren. Likevel blir den ødelagt i et enormt tempo - over halvparten har blitt ødelagt bare siden andre verdenskrig. De største årsakene til avskogingen er stor etterspørsel etter råvarer som mat og dyrefôr, tømmer, papir og drivstoff. Bygging av veier og vannkraftverk er også en viktig årsak. Konsekvensene av disse ødeleggelsene er katastrofale, og vanskelig å rette opp i når de først har skjedd.

Regnskogfondet har i over 30 år arbeidet med å bremse ødeleggelse av regnskog gjennom å sikre urfolks rettigheter og arbeide politisk slik at norsk politikk og norske næringsinteresser ikke bidrar til å ødelegge regnskogen.

Vi i Kör inngikk i starten av 2021 et samarbeid med Regnskogfondet, der vi gir fem kroner for hver kjøretime som gjennomføres hos oss. Det vil si at hver kjøretime bevarer ett tre i ett år - det tilsvarer 1,3 tonn CO2!

Nå har vi sammen klart å samle inn 25 000 kroner fra 5000 kjøretimer, som går uavkortet til Regnskogfondet og deres arbeid for verdens regnskoger.

Vil du ta lappen hos en litt mer miljøvennlig trafikkskole? Last ned appen vår her, og book din første kjøretime i dag!

Ønsker du eller din bedrift å støtte Regnskogfondet? Besøk deres nettside her.