Artikkel

10 000 kjøretimer senere – 5 ting vi lærte av å starte en trafikkskole

Før vi begynte på veien mot det som skulle bli Kör, gjennomførte vi timesvis med samtaler. Samtaler med elever, ledsagere, trafikklærere, forsikringsselskap og bilselskap. Konklusjonen var at det var plass til vår visjon, og derfor gikk vi i gang. 16 måneder og 10 000 kjøretimer senere har vi oppsummert det viktigste vi har lært av å starte en trafikkskole.
1
Ikke start en skole under en pandemi
Det er vanskelig å forutse en global hendelse som en pandemi, men vi skulle ønske vi hadde gjort det. Om du har en krystallkule, eller tilgang til en spåperson, så anbefaler vi på det sterkeste å rådføre deg med kula eller personen. En pandemi fører til mye usikkerhet som kan bidra til at man mister fokus som gründer.
2
Velg bil med omhu
Rekkeviddeangsten lå utenpå kroppen til driftsansvarlige Adeel og Sia de første månedene. Vi hadde en Nissan Leaf med det minste batteriet og visste at det ville bli alt for lite, men hvor ille det skulle bli ante vi ingenting om. Det var nesten så vi vurderte følgebil, slik de gjør det i Tour de France. I tillegg har vi store høydeforskjeller blant lærerne og setene bør kunne justeres mye. Derfor byttet vi raskt bilparken til helt nye Hyundai Ioniq5. Vi slipper følgebil og læreren har en mye bedre arbeidsbil.
3
Ha prislisten lett tilgjengelig – overalt
99 % av alle elever som har hatt kontakt med oss har spurt oss om pris. Dette til tross for at prisene våre står her, her og her. Vi vurderer å ansette en egen prisperson, som kan gi informasjon om pris til alle våre potensielle elever.
4
Vær forberedt på at du må justere din idé
Noen ganger starter man med en idé som viser seg å være dårlig eller vanskelig å få til. En del av vår kundeopplevelse er at vi henter elevene der de er. Og vi tenkte at dette kunne vi gjøre i hele Oslo. Helt til vi skulle hente en elev som aldri hadde kjørt bil før, i Fred. Olsens gate, rett ved Jernbanetorget i Oslo. Det var midt i rushen og byen var fylt opp av gående, syklende og kjørende mennesker. Det ble en veldig kort leksjon. Lærer og elev ble enige om at Fred. Olsens gate ikke var et egnet sted å begynne trafikkopplæringen.
5
Tro på deg selv
I begynnelsen var det mange som fortalte oss at Kör ikke ville fungere. Om det ikke var det ene, så var det det andre. 16 måneder senere teller vi 20 lærere, 5 trafikklærerstudenter og 5 som jobber med teknologisk utvikling, drift, vekst og markedsføring. Som grunder må du tro på din egen idé, dine egne ferdigheter og du må orke å jobbe dag og natt. Det finnes ingen fasit for hvordan man skal lykkes, men det hjelper å lytte til smartere folk enn deg selv. Du må våge å gjøre feil, men det er veldig viktig at du lærer av feilene. Og ikke glemme å ha det gøy på jobben! Det siste er veldig viktig for oss i Kör.
Vi håper noen andre kan lære av våre fadeser og suksesshistorier – har du lyst til å høre mer om oss og vår reise, ta kontakt!

Vi er ute etter nye trafikklærere i hele Norge. Interessert? Les mer her.
Likte du denne artikkelen?