Trafikkbloggen

Visste du at du kan begynne trafikkopplæring for klasse B når du er 16 år?

Det er mye du ikke kan gjøre som 16-åring – du kan for eksempel ikke stemme eller kjøpe øl. Men visste du at du kan kjøre bil? Så lenge du har med ledsager eller kjører med en trafikkskole, kan du sette deg i førersete og kjøre avgårde!
I Norge stilles det heldigvis mange krav til deg før du kan ta lappen, og mange tror at man må ha fylt 18 år før man kan begynne med trafikkopplæring. Dette stemmer ikke, du kan allerede kjøre bil med ledsager fra du har fylt 16 år!

Statens Vegvesen, i tillegg til alle som jobber med trafikkopplæring, mener at for å bli en best mulig sjåfør bør du mengdetrene i flere år. Aller helst bør du begynne å øvelseskjøre med en ledsager to år før du har tenkt å ta lappen. Veldig mange ønsker å ta lappen det året de fyller 18, og derfor anbefaler vi i Kör å begynne øvelseskjøring når du fyller 16 år.

For å kunne øvelseskjøre når du er under 25 år må du gjøre følgende:

I tillegg anbefaler vi:
  • At du leser og forstår teori. Du kan teste dine teorikunnskaper i appen vår, helt gratis.
  • At du begynner hos en trafikkskole så tidlig som mulig, slik at du kan få den beste veiledningen.
  • At du tar med ledsageren din på en time med trafikkskolen.
  • At du og din ledsager, sammen med trafikkskolen, lager en plan for øvelseskjøringen som tilsvarer målene for de ulike trinnene i trafikkopplæringen. Du kan lese mer om målene her.
  • At du følger planen som er laget.
Følger du disse stegene er vi sikre på at du vil ha de nødvendige kjøreferdighetene, trafikkforståelsen og tryggheten som kreves for å kunne bestå oppkjøringen.

Om du har flere spørsmål kan du kontakte oss her eller skrive til oss i chatten.

Last ned appen og start på veien mot lappen i dag!

Masse lykke til!
Likte du denne artikkelen?
Last ned appen!
I appen kan du booke timer, øve på teorien, tracke privat øvelseskjøring og mye mer!