9. mars 2023

Hvordan velge bil?

Bilen er vårt hovedkontor, den er vårt møterom for kunder. Noen ganger er den vår kantine og andre ganger er den rommet hvor vi kan lene setet bakover og slappe av i noen minutter mellom elever. Det er derfor viktig å velge bil med omhu.

Når man starter et nytt selskap og har ambisjoner om å vokse raskt, men mangler en rik onkel som sponser gildet, kan man dessverre ikke kjøpe Mercedes eller BMW. Og skal man ha mange biler er det enda vanskeligere å finne kapitalen som kreves for å få regnestykket til å gå opp.
Hva gjør man da?
Hva koster lappen? Nissan LEAF
I starten kjørte vi Nissan Leaf
I Kör fant vi ut at løsningen var å leie bilene.

Vi sparte mengder med egenkapital. Vi fikk en forutsigbar månedskostnad uavhengig av renteendringer. Vi fikk med forsikring, service og vinterdekk (med dekkhotell) i prisen. Og vi fikk mulighet til å teste ut hvilken bil som passet best for oss, for å finne den perfekte bilen.

På den andre siden så koster dette oss mer per måned enn om vi hadde leaset eller kjøpt bilene. Vi sitter heller ikke igjen med verdier i bilen om vi en dag skal bytte bilpark. Det siste er selvfølgelig avhengig av mange faktorer, blant annet kjørelengde og vedlikehold.

I starten leide vi noen Nissan Leaf. Det var en lav månedskostnad, det var en bra størrelse på bilen og batterikapasiteten hørtes bra ut. Men bilen var dessverre ikke en optimal arbeidsplass for lærere. I tillegg var ikke batterikapasiteten en trafikkskole verdig. En verdifull lærdom den opplevelsen. Her kan du forresten lese om alle feilene vi gjorde det første året.
Deretter gikk vi over til Hyundai Ioniq5 som automatbil og Nissan Qashqai som manuell. Vi har i dag 25 biler på veien, inkludert tre i Tromsø. Vi forventer å ha ytterligere ti biler på veien i løpet av de neste tre månedene.
Hyundai Ioniq5 interiør Kör trafikkskole
Valget falt til slutt på Hyundai Ioniq5
Med Ioniq5 får vi en bil som er behagelig å sitte i, med bonuspoeng for ventilasjon i setet for varme sommerdager (selv om det ikke er så mange av de i Norge), et vanvittig batteri som har gjort livet mye enklere for driftsansvarlige i selskapet og et moderne design. Og til tross for at det er en stor bil, oppleves den kompakt. Både lærere, elever og praktikanter digger den.

Leieavtalene kommer til å videreføres, men som et innovativt selskap ser vi på nye muligheter for å øke størrelsen på bilparken, samtidig som at vi tilbyr et godt arbeidskontor til alle våre lærere og uten at det koster oss skjorta.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi vil ikke selge din data eller sende deg spam. Ved å melde deg på godtar du vår personvernpolicy.