26. januar 2021

Hvor mye koster lappen?

Oppdatert: 09.03.23
Dette er spørsmålet vi får oftest, og det forstår vi godt! Det er ikke så lett å forutsi, og etter hvert som man beveger seg gjennom kjøreopplæringen kan man miste oversikten over hvor man er i løypa. Fortvil ikke – i denne artikkelen skal vi prøve å svare så godt vi kan, og i tillegg introdusere deg til den mest forutsigbare veien til lappen!
Hva koster lappen? Nissan LEAF
Ønsker du å ta lappen til en billig penge, er det én ting som er viktigere enn alt annet; øvelseskjøring! Øvelseskjører du ofte og riktig, kan du ende opp med et samlet program som inneholder få ekstra kjøretimer utenom de obligatoriske – da kan lappen koste rundt 25 000 kroner. Har du øvelseskjørt veldig lite eller ingenting? Da kan prisen ende opp mot 60 000 kroner eller mer.

Har du ikke begynt øvelseskjøringen enda? Les vår komplette guide til øvelseskjøring!
Hvor starter jeg?
Hos oss starter alle elever med en introtime. I denne timen vil en av våre trafikklærere vurdere hvilket nivå du ligger på i dag, og dere vil sammen ha en samtale rundt dine forventninger til kjøreopplæringen. Etter timen får du tilsendt et skreddersydd program, tilpasset ditt nivå og ditt behov for videre opplæring.

Prisen på lappen er estimert i programmet ditt
Programmet inneholder alt av obligatorisk undervisning, i tillegg til de ekstra kjøretimene som trafikklæreren mener at du trenger for å være klar for førerprøven. Programmet mottar du i appen, og det vil gi deg et godt bilde på hvor mye lappen vil koste for deg, allerede før du starter kjøreopplæringen! Programmet vil likevel aldri være 100% perfekt, fordi alle lærer i forskjellig tempo. Men øvelseskjører du mye hjemme, vil du trenge færre timer enn forventet, og dermed vil du spare tid og penger.

Så hva koster lappen?
Gjennomsnittsprisen på lappen i Norge ligger et sted mellom 35-40 000 kroner. Siden folk har ulik læringskurve og forutsetninger er prisen på lappen individuell, og derfor er det også vanskelig å svare helt konkret på det. Vi prøver å gjøre det mer forutsigbart ved å bruke det skreddersydde programmet.

Mangler du bil å øvelseskjøre i? Vi leier ut bil i Oslo med ekstra pedalsett, slik at du og ledsager kan øvelseskjøre trygt og effektivt! Les mer og book her!