Intervju med trafikklærer Osman Yilmaz

Fra Sverige til Kör

I Kör er alle velkomne til å jobbe. Så lenge du har de rette kvalifikasjonene, og din trafikklærerutdannelse er godkjent, spiller det ingen rolle hvor du har utdannet deg.

Da Osman Yilmaz begynte å jobbe hos oss høsten 2021 var det første gangen vi ansatte en svensk utdannet lærer, som også valgte å flytte til oss fra Sverige. Vi var veldig spente på hvordan det ville gå og om Osman ville trives hos oss. For å feire at Osman har vært hos oss i ett år, tok vi en prat om hvordan det første året har gått.
Hvorfor flyttet du til Norge?
En god trafikklærervenn i Sverige, som hadde jobbet i Norge, mente at det var en bedre og mer fokusert opplæringsplan i Norge enn i Sverige. I Norge så må f.eks eleven gjennom langkjøring og mørkekjøring, det har vi ikke i Sverige. I Norge så jobber man også annerledes, og jeg mener bedre, med banekjøring. Jeg tenkte at hvis jeg jobbet i Norge ville jeg utvikle meg som trafikklærer. I tillegg så vil jeg doble min lønn i Norge. Kombinasjonen av faglig utvikling og bedre lønn avgjorde det for meg.

Hvorfor valgte du Kör?
Da jeg leste at Kör søkte trafikklærere, ble jeg nyfiken. Jeg leste på hjemmesiden og siden tok jeg kontakt med Kör. Teamet svarte på min epost direkte og jeg kjente at Kör var en profesjonell aktør. Sen kom jeg på besøk, gillade teamet og bolaget, og har inte angret sen.

Hva har vært bra med Kör?
Først og fremst er det teamet og personalet. Jeg har kjent meg hjemme fra dag en. Jeg har alltid fått svar på frågor og hjelp når jeg har trengt det. Det er veldig mye support i teamet og det har vært det fra dag en. Jeg elsker også friheten jeg har til å jobbe når jeg vil. Da kan jeg ta meg fri hvis jeg skal besøke venner og familie i Sverige, uten at jeg skal tenke på bookinger, elever og alt annet stress. Sen så er det også god tid mellom timene til at jeg kan ta en pause og puste litt. I Sverige følte jeg meg stresset hele tiden. Jeg er også veldig fornøyd med min faglige utvikling og at teamet jobber aktivt med faglig utvikling.

Hva kan være bedre?
Vi som er fra Sverige er vant med 45 minutter til 1 times lunsj, her er det kortere lunsj. Men heldigvis er det varmlunsj og ikke brødskiver som mange andre nordmenn spiser.

Er du nysgjerrig på Kör?

Les mer på vår side for svenske lærere eller fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så hører du fra oss!
Jobber du som trafikklærer i dag?