Artikkel

Dette er den raskeste og billigste måten å ta lappen

Vi har hørt folk si “trafikkskoler får deg til å booke flere timer enn du trenger, bare for å tjene penger", men stemmer egentlig dette? Når vi sier at du bør ha to kjøretimer i uken, er det ikke for å få mest mulig penger fra deg, tvert imot.
Når vi lærer noe nytt er det viktig at vi tar vare på det vi har lært på en god måte. Som elev på en trafikkskole vil du lære mye på kort tid, og det er derfor viktig å forankre kunnskapen, så den sitter. Om du tar kjøretimer en gang annenhver uke, vil mange av timene brukes til repetisjon av ting du allerede har lært, men som du må friske opp fordi det er så lenge siden sist. En god og trygg trafikkopplæring er effektiv, og dermed også billigere.

Den raskeste og billigste veien til lappen

Øv deg mye
En god og effektiv trafikkopplæring innebærer mye øvelseskjøring og mengdetrening. Statens Vegvesen anbefaler minst 140 timer kjøring før du tar førerprøven. Statens vegvesen anbefaler også at du tar kontakt med en profesjonell trafikkskole sammen med din ledsager fra du er 16 år – da får du gjennomført riktig og tilstrekkelig med kjøring over en god tidsperiode. Du vil få oppgaver du og din ledsager skal trene på privat, og du bør som et minimum ha lært deg å stanse bilen raskt og effektivt fra 80 km/t før du øver i bil uten ekstra pedaler.

For å øvelseskjøre må du ha fylt 16 år og ha gjennomført trafikalt grunnkurs - du kan lese mer og booke trafikalt grunnkurs her!

Hyppige kjøretimer
Ikke la det gå for lang tid mellom kjøretimene hos trafikkskole – sørg for å holde en stødig frekvens, og bruk tiden mellom kjøretimene godt sammen med ledsager. Hvis du har mulighet kan du gjennomføre de obligatoriske timene allerede som 16-åring, og bruke tiden mot 18-årsdagen din til å mengdetrene med ledsager.
Begynn på veien mot lappen i dag!
Her kan du laste ned appen vår og booke din første kjøretime.
Hva synes du om artikkelen?