Artikkel

To år på veien - å vokse som bedrift

Av Øyvind Hom-Johnsen
Daglig leder og medgründer i Kör
14. februar 2023
For litt over to år siden lanserte vi Kör, og siden har det vært bånn gass - innenfor fartsgrensen! I dag teller vi 22 lærere på Østlandet og i Tromsø. Vi har mer enn 20.000 nedlastninger av Kör-appen og flere enn 1.500 elever har tatt kjøretimer med oss.

Dette er vi selvfølgelig veldig stolte av, men det er ikke alltid vår interne bedrifts GPS har fulgt den enkleste veien hit. Her er våre fem voksetips for deg som ønsker å starte en trafikkskole.
1. Lytt til dine elever (les; kunder)
Vi brukte mye tid på å lytte til målgruppen før vi startet opp Kör, men så ble det lite tid til å lytte til tilbakemeldingene når mange andre utfordringer dukket opp underveis. For seks måneder siden tok vi oss selv i nakken og nå bruker vi ekstra god tid på å ha samtaler med så mange av elever mellom kjøretimene, for å vite hvordan vi kan bli bedre.

2. Kultur er dynamisk
Vi vil bygge Norges beste arbeidsgiver for trafikklærere. En viktig ingrediens for å klare dette er å skape en god kultur på arbeidsplassen. Men kultur er dynamisk og endres etterhvert som selskapet vokser og nye mennesker kommer til. Vi forsøker å identifisere hva som fungerer og ikke fungerer, og deretter jobbe aktivt med å forbedre og styrke det som fungerer bra, og gjøre endringer der det er nødvendig.

3. Du kan aldri lytte nok til dine ansatte
I en hektisk hverdag er det fort å glemme viktig informasjon som meldes i korte samtaler ved kaffetrakteren eller over lunsj. Derfor jobber vi kontinuerlig med organiseringen internt for å kunne fange opp tilbakemeldinger fra våre lærere på en god måte. Vi vet at dette blir enda viktigere jo større organisasjon vi blir. Kommunikasjon, åpenhet og samarbeid er også viktige elementer for å skape en god arbeidskultur, og vi må tilstrebe å legge til rette for medvirkning og anerkjenne innspill, ønsker og behov. Se også punkt 2.

4. Teknologien er din venn
Vær bevisst på hvilken teknologi du velger for å forenkle de administrative oppgavene, hverdagen for trafikklærerene og for å gjøre kundeopplevelsen. I Kör har vi satset på vår egen teknologi. Det gir oss muligheten til å utvikle, teste og forbedre kontinuerlig, i dialog med lærere og elever. Vi hadde ikke vokst så raskt uten en bra teknologiplattform.

5. Test ut ideer
Selv om en bransje er moden og etablert, er det fortsatt viktig å våge å tenke nytt. Ved å teste ut nye ideer kan man oppdage nye muligheter og løsninger, samt identifisere potensielle forbedringer som kan gi en konkurransefordel. Dette kan bidra til å skape merverdi for kundene og dermed øke kundetilfredsheten og lojaliteten. For oss har testing vært en suksessfaktor, og det kommer vi alltid til å fortsette med!

Det er viktig å huske på at å teste ut nye ideer ikke nødvendigvis betyr at man må gjøre store endringer eller risikere hele virksomheten. Det kan være små justeringer eller forsiktig eksperimentering som kan gi verdifull innsikt og inspirasjon.
Jeg håper dette ga deg noen tips på veien - lykke til!

Hilsen Øyvind
Om du ønsker å vite mer om oss, ta en prat om trafikkopplæring eller det å starte egen bedrift, er du velkommen innom for en kaffe! Vi holder til i Brobekkveien 80, rett ved trafikkstasjonen på Risløkka.

Er du trafikklærer og ser etter nye utfordringer? Se våre ledige stillinger her.