Slik forbereder du bilen din for sommeren
Sommer, sol og superbil.
Når sommeren nærmer seg med varmere vær og lengre dager, er det på tide å gjøre bilen klar for sommersesongen. Enten planene inkluderer lange bilturer eller korte dagsturer, er det viktig å sikre at kjøretøyet er i topp stand. Her er 10 enkle steg for å klargjøre bilen til sommeren.
Kontroller kjølesystemet
Motorens kjølesystem spiller en kritisk rolle i å forhindre overoppheting. Sjekk kjølevæskenivået og fyll på hvis det er lavt. Det kan også være lurt å få en profesjonell til å spyle og fylle kjølesystemet hvert annet år. Sjekk også slanger for eventuelle lekkasjer eller slitasje.
Sørg for at AC er i tipp topp stand
Vanlige utfordringer med AC er dårlig lukt, nedsatt kjøleeffekt eller i verste fall at anlegget ikke produserer kald luft. Dårlig lukt kan ofte forekomme etter at anlegget har vært ubrukt gjennom vinteren. I slike tilfeller kan en AC-rens effektivt eliminere uønskede lukter. Hvis AC-systemet produserer for lite kald luft, skyldes dette som regel at det er for lite kjølegass i systemet.
Inspekter dekkene
Sjekk dekkene etter vinteren for å være sikker på at dekkene er i god stand. Det er viktig sjekke dekktrykk og mønsterdybde. Sjekk dekktrykket jevnlig (inkludert reservehjulet) og juster det i henhold til bilprodusentens anbefalinger. Se også etter slitasje og skader på dekkene. Vurder å rotere dekkene for å forlenge levetiden.
Sjekk bilens bremser
Bremser kan også lide under sommervarmen. Lytt etter unormal lyd når du bremser, og få bremseklossene, -skivene og -væsken sjekket av en fagperson hvis du hører det.
Bytt luftfilteret
Et tett luftfilter kan redusere motorens effektivitet og øke drivstofforbruket. Sjekk og bytt luftfilteret for å sikre god luftstrøm til motoren.
Forbered nødhjelpsutstyr
Ha alltid et nødhjelpssett i bilen, som inkluderer vann, grunnleggende verktøy, en førstehjelpsskrin, en fungerende lommelykt og veikart. Sørg også for å ha med en solskjerm for frontruten for å beskytte interiøret mot solen og holde bilen kjøligere når den står parkert.
Rengjør interiøret og eksteriøret
En grundig vask og voks av bilen vil ikke bare gjøre den mer tiltalende, men også beskytte lakken mot solskader og falming. Rengjør interiøret for en hyggeligere kjøreopplevelse.
Kontrollerer vindusviskerne
Etter vinteren er det er viktig å kontrollere vindusviskerne for tegn på slitasje. Hvis viskerne ikke fungerer som de skal, bør de skiftes ut for å opprettholde god sikt og øke sikkerheten under kjøring. På enkelte biler kan man nøye seg med å bytte viskerbladene, mens man på andre biler må erstatte hele viskeren.
Fyll opp spylevæske
Sørg for å fylle på spylevæske som er effektiv mot insekter og smuss før sommeren. Dette bidrar til klar sikt og tryggere kjøring i sommermånedene.
Vi ønsker deg en god og trygg sommer! ☀️