20. mai 2021

Slik er det å jobbe som trafikklærer i Kör

Å være trafikklærer er et svært viktig yrke, man skal utdanne trygge sjåfører og bidra til Nullvisjonen; Ingen omkomne eller hardt skadde i trafikken. Vi i Kör verdsetter trafikklærerne våre og jobber aktivt for å forbedre arbeidshverdagen deres, slik at de kan konsentrere seg om det de elsker og er best på; nemlig å utdanne verdens beste sjåfører.

Körs visjon
Vi ønsket å benytte oss av nye teknologiske løsninger for å gjøre booking, elevoppfølging, teorioppgaver og progresjonsforløp mer oversiktlig. Vi ønsket bedre oppfølging (tilbakemelding) og enklere tilgjengelighet. Alt i ett og samme digitale økosystem. Resultatet skulle gjøre opplevelsen for elever og lærere bedre og enklere. Selv om vi ikke er i mål med alle våre ambisjoner er vi kommet ganske langt på vei. Vi har i løpet av 3 måneder blitt en stor trafikkskole med 9 lærere og det er flere tusen elever som har lastet ned vår applikasjon som de bruker til å tracke privat øvelseskjøring, ta teorioppgaver, bestille timer, lese tilbakemelding fra trafikklærer og mye mer. Det er for meg et bevis på at våre ideer og visjoner har blitt tatt godt imot av både elever og lærere.
Alf-Einar Aspenes
Trafikklærer i Kör
“Det er så utrolig deilig å være ferdig med arbeidsdagen når jeg kommer hjem. Tidligere var jeg på jobb 24/7 hvor jeg selv måtte passe på å få nok elever, følge dem opp og gjøre papirarbeid. Etter jeg kom til Kör hvor det er egne fagdager, fantastiske kolleger og et supert team som sitter i bakgrunnen, har jeg kun et ord å si. Fantastisk!”
Vi har spesialister på alle felt
Det er viktig for oss at våre trafikklærer-kollegaer skal få fokusere på det som er kjernen av virksomheten vår; undervisningen. Derfor har vi et eget tech-team som jobber med å utvikle appene våre, slik at de blir best mulig både for elevene og trafikklærerne. Markedsteamet jobber kontinuerlig med markedsføringen vår for å sikre en stødig strøm av elever til skolen og vi har et eget team som håndterer elevhenvendelser, passer på at bilene er i tipp topp tilstand hver eneste dag og alt annet som må gjøres. Det betyr at når trafikklærerene våre er ferdig med undervisningen sin, kan de snu bilen hjem, legge beina på bordet og ta velfortjent fri! Se Kör-teamet her.
Fagdag
En gang i måneden samles alle våre trafikklærere for faglige diskusjoner og påfyll, vi kaller det Körs fagdag. Fagdagene tar for seg forskjellige emner basert på tilbakemeldingene fra teamet. I tillegg så jobber vi tverrfaglig, hvor andre fagfelt som teknologi og kommunikasjon får rom for å prate med lærerne. Vi starter fagdagen med en felles frokost og avslutter den med en felles varm lunsj.

Lærerappen
For at trafikklærerne skal kunne bytte på elevene, er de avhengig av et godt verktøy for kommunikasjon. Derfor har vi utviklet en app for trafikklærerne hvor de blant annet skriver tilbakemeldinger til eleven. Her vil det typisk stå hva de har gått gjennom, hvordan det gikk og hva som skal øves på til neste gang. På den måten er neste trafikklærer informert om hva eleven har øvd på og hva eleven skal gjennom den neste timen. Trafikklærerne har også mulighet til å skrive en internrapport som kun trafikklærere kan se. Det er også mulig å se hvor mye eleven øvelseskjører privat, om eleven har aktivert denne funksjonen.

Elevene får et større repertoar
I Kör legger vi stolthet i å være fleksible. Når vi utviklet trafikkskolen var det derfor viktig at denne fleksibiliteten gjaldt både våre trafikklærere og elever.

Elev-appen fungerer slik at elevene først og fremst blir tilbudt timer med sin hovedlærer, men dersom eleven ønsker et tidspunkt eller en dag denne læreren er opptatt, vil eleven bli tilbudt en annen lærer.

I lærer-appen vil elevens progresjon, tilbakemeldinger fra forrige time, elevens tracking av øvelseskjøring hjemme alltid være tilgjengelig for alle lærere. Dermed får eleven trygghet i at det alltid er en ledig time når han eller hun ønsker det og trafikklæreren har trygghet i at eleven blir fulgt opp av en annen dyktig kollega.

Oppdatert november 2023: Elever som velger Kör Flex program kan velge en eller flere favorittlærere og bestille timer kun med disse.
Stig-Arne Graven
Trafikklærer og fagansvarlig i Kör
"Det at vi ikke har faste elever fungerer bra fordi elevenes repertoar blir større. De får fagstoff og trafikksituasjoner forklart på flere måter, noe som igjen gir positive synergier i å utvikle større forståelse for bilkjøring i et komplisert trafikkmiljø».
Ahmed Amin
Trafikklærer i Kör
“Jeg begynte i Kör fordi jeg ville prøve noe nytt. Her tilrettelegges det for videreutvikling for de ansatte. Kör er innovative og fremtidsrettet som verdsetter initiativ og ambisjoner”.
Full kalender
Våre trafikklærere har en stabil arbeidshverdag i Kör. Vi har stor pågang av elever, så ingen trenger å være redd for å ikke ha en full dag med kjøretimer. Hos oss har trafikklærerne trygghet til å jobbe så mye de vil, men også trygghet til å ta seg fri når de ønsker det.

Noen ganger dukker det opp situasjoner
Skulle det dukke opp noe i livet ditt hvor du må være borte fra jobb som f.eks graviditet, pappaperm eller lengre sykdom, er det ikke noe problem for oss. Kontoret og de andre trafikklærerne tar seg av elevene og du kan puste lettet ut og hoppe rett på toget igjen når du er klar.

Vi fokuserer på å være innovative og moderne i takt med fremtiden, samtidig som godt samhold og personlig utvikling blant ansatte er viktig for oss.
Teknologien vår utvikler seg hele tiden og vår visjon er å finne de beste trafikklærerne til å være med på å utvide til hele Norge!

Vi er alltid på utkikk etter gode fagfolk som ønsker å være med oss på denne reisen. Har du noen spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.

Les mer her.
Likte du denne artikkelen?