Kör Trafikkskole
Trafikkbloggen

Skal du ta teoriprøven?

Her er fem øvingstips!
Det er mye du skal lære deg før du avlegger teoriprøven. Det kan føles overveldende når du sitter med pensum i hånda – hvor skal du starte? Hva er viktigst og hvordan skal du rekke over alt? Heldigvis finnes det hjelp å få! Vi i Kör gir deg fem tips til øving mot teoriprøve for bil:

1) Begynn tidlig
Vi har alle vært der - det er ingenting som er så slitsomt som å sitte dagen før en prøve og nipugge pensum, og ikke er det særlig effektivt heller. Kjøp eller lån pensumbok så fort du har bestemt deg for å begynne med kjøretimer, og sett av tid til å gå gjennom alle kapitlene. Starter du tidlig, rekker du også å repetere, og da sitter kunnskapen bedre.

2) Kartlegg kunnskapen din
Ta et godt overblikk over alt du skal gjennom, før du setter deg ned for å pugge. Er det noe du kan ganske godt fra før av? Da trenger du kanskje ikke bruke så mye tid på akkurat dét temaet. Øv på det som er nytt eller vanskelig for deg, og jobb videre derfra. På den måten får du brukt tiden fornuftig og det blir morsommere å lære.

3) Ta med teorien ut i praksis
For å få kunnskapen til å sitte, er det få ting som slår «learning by doing»! Bruk det du har lest aktivt i kjøretimene – det er mye lettere å huske ting om du får kjenne de på kroppen, og får testet kunnskapen i virkelige utfordringer i trafikken.

4) Snakk om trafikk!
På veien mot førerkortet har du et menneske i livet ditt med lang erfaring i trafikken, som er ekspert på regler og skilt, og som elsker å lære bort; trafikklæreren din! Bruk kjøretimene til å diskutere og reflektere rundt hva du har lært, og still spørsmål. Snakker du om trafikk, lærer du det bedre.

5) Test deg selv
I appen vår har vi 600 gratis spørsmål som du kan bruke for å teste din teoretiske kunnskap. Du kan prøve så mange ganger du vil. Når du gjennomfører slike tester, får du et innblikk i hvordan teoriprøven er lagt opp, hvordan spørsmålene stilles, og du får en god forståelse av hva du trenger å øve mer på.

Føler du deg klar til å legge ut på veien mot førerkortet? Last ned appen vår her og start øvingen!
Likte du denne artikkelen?